Чому так важко стати проф❓Необхідність кваліфікаційних** реформ📍🔉🔉🔎

 #Goodmorning ❗ℹ️☝️😆 ✅✅⚽️⚽️⚽️🧢🎓🎩$$ 

#Job #prof #time #career ❗🏁📞🏒📕💱🗞☕🐓🍩



На разі у будь-якій сфері найголовнішими вимогами є: технічна вправність, бездоганна майстерність і практичні навички! 


Незважаючи на прогресуючу потребу підвищувати кваліфікацію й зростаючу кількість нових і традиційних засобів її задоволення: від класичної освіти до тренінгів, онлайн курсів та віртуальних тренажерів, рівень фахівців та час набуття необхідних скілів для професіоналізму залишає бажати кращого, неговорячи вже про досить високий поріг входження до клубу певних "складних", чи популярних спеціальностей"!!

По факту кращі фахівці та бізнес так захоплені зиском від самого процесу безкінечного і безцінного  навчання й пафосним акцентом на посвяченні у спеціальність, що роздувають свою літературу і програми усілякими теоріями, історіями, контекстами, брендами, розвагами, спец послугами та вступними промовами. Так, з одного боку це круто, бо в цьому проявляється гуманітарний розвиток суспільства і комунікативних технологій, на яких будучи вигадливим вже окремо можна заробити. Але з іншого - аби дістатися до тех суті й системи будь-якої професії, які тільки й потрібні в роботі, треба перелопатити безкінечну епопею джерел, авторитетів та макулатури, поскакати на одній нозі в груповому team білдінгу; а потім відстояти у черзі помилок і консультацій за досвідом, вкушаючи всю ахінею статусу "молодшого спеціаліста", та таке інше!

От чому не можна сухо, стисло, схематично без красивих зворотів у реченнях видати маленьку захалявну проф книжечку "Як відкрити бізнес", або "Робочий день менеджера", де буде чітко написано що, як і де, з якими програмами,  структурами, послідовністю потрібно працювати по конкретних робочих завданнях, відкриваючи професійні секрети, здобувати які іноді необхідно роками, а ніхто ж нахаляву не скаже!)) 

 Більшість людей на шляху до певної професії та перекваліфікації зупиняє саме ця помпезність і недоступність справжньої глибини матеріалу за браком часу і розрахунком зусиль, на якісне розкриття якого піде неймовірний обсяг екзистенційних ресурсів, а потім ти розумієш, що суть там дуже проста. Це якщо не брати до уваги наукові студії та деякі специфічні види найавангардніших професій, типу it, де багато потрібно зубрити, і то роз'яснення для останніх все одно можна суттєво спростити, а весь розрізнений по складності викладу, варіативності, різноетапної об'ємності і стилю матеріал звести до єдиної ефективної методології з єдиним витриманим темпом подачі, яка б гарантувала результат, а не безкінечні пошуки. Ато в одному джерелі вичитуєш те, в іншому інше, а потім  складаєш ці пазли, а так, щоб все потрібне сумарно -  нема: це типу нагадує - ось вам стосик за 8 клас, а потім такий самий за дев'ятий, тільки у нашому випадку здебільшого не така вже й наука, де цілком можна обійтись полегшеним підсумковим  варіантом.

Це ніяк не означає, ніби не потрібно нічого більше: ясно що абсолютно всього не вмістиш в подібний формат, але головне, тільки насправді головне, достатнє, щоб бути непоганим спеціалістом на практиці, можливо!

Та одні продовжують рекламувати, роздуваючи липову складність і особливості посвячення.. обраних, а інші рефлексувати на загадковий матеріал та статус!!

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Воспитай друга/врага в себе// Иллюзии социальных аффирмаций!

Ментальные Формулы Вселенной🌎🔦📈🌠🏮⭐⭐⛓️❗🔮🗝🌊🌊

Мачізм, чи Фемінізм❓🎺⚽️🥊🎯 ☘️💄🎳🏇🏆